Prof. Dr. Mehmet Durman

Beykoz Üniversitesi, Türkiye’nin yükseköğretim hayatına katılan en yeni üniversitelerinden biri oldu.

2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile temelleri atılan üniversitemiz, mesleki yükseköğretim alanında sahip olduğu güçlü geçmişi üzerine inşa ettiği yapısı ile yükseköğretimde yenilikçi bir vizyonu temsil eden; kalite odaklı, uluslararası, yeni nesil bir üniversite olarak toplumun karşısına çıkıyor.

İnsanların olduğu kadar kurumların hayatlarında da yeni başlangıçlar beraberinde yenilikleri müjdeler. Üniversitemizin kurulması ile birlikte İşletme ve Yönetim Bilimleri, Sanat Tasarım, Sosyal Bilimler, Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu, Lisansüstü Programlar Enstitüsü ve Meslek Yüksekokulu akademik faaliyetlerine başladı. Bu akademik birimlerimiz, önümüzdeki günlerde İngilizce hazırlık programı dahil önlisans, lisans ve lisansüstü programlar ile gençlerimizin, yükseköğretimin ve toplumun hizmetinde olacak.

Günümüze kadar, ağırlıklı olarak lojistik tematik alanında, iş dünyası ve toplumun ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip mezunlar yetiştiren Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu da Beykoz Üniversitesi çatısı altında hizmetlerini sürdürmeye devam edecek.

Bizler, ünlü eğitim bilimcisi John Dewey’e yürekten katılıyoruz: Eğitim hayata hazırlık değil; hayatın ta kendisidir. Öğrencilerimizin sadece bilmek için değil, uygulamak için de öğrenmeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda önlisans, lisans ve lisansüstü programlarımız için geliştirdiğimiz eğitim modelleri ve yaklaşımları ile öğrencilerimize uygulama ağırlıklı, bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri, çok disiplinli yaklaşımlara açık, çok yönlü uluslararası kalite standartları ile desteklenen bir öğrenme ve üniversite ortamı sunmayı hedefliyoruz.

Hızla gelişen ve değişen iş dünyası ve toplumsal ihtiyaçlar, öğrencilerimizin, öğrenme alanları dışında da kendilerini bireysel olarak geliştirmelerini bir zorunluluk haline getirdi. Bu doğrultuda, tüm eğitim ve öğretim programlarındaki öğrencilerimizin 21. yüzyıl yetkinlikleri olarak ifade edilen yetkinlikleri kazanmalarını sağlamak; demokratik ve özgürce düşünen, geniş ufuklu bireyler olarak yetişmelerine olanak sağlayacak eğitim ve öğretim programlarını yapılandırmak ve bu amaca uygun bir kampüs ortamı oluşturmak öncelikli hedeflerimizdir.

Öğrencileri ve çalışanları için mutluluk, özgürlük, hoşgörü ve başarı merkezi olmayı amaçlayan ve hizmetlerinde mükemmelliği hedefleyen üniversitemiz; öğrenen, öğrendikleri ile öğrenmeye ve topluma değer katan, yenilikçi uygulamaları ve başarıları ile yurt içi ve yurt dışında saygınlığı olan örnek bir üniversite olmayı ilke edinmiştir.

Yakın zamanda, Türkiye’nin yükseköğretim hayatına farklılık ve yenilik getirecek faaliyet ve projelerimiz ile sizleri buluşturacağız. BEYKOZ’u takip edin...

Sevgi ve saygılarımla,
Prof. Dr. Mehmet Durman

Bu içerik 06/07/2017 tarihinde güncellenmiştir.