Beykoz'da Yaşam

Beykoz Üniversitesi, İstanbul Beykoz Kavacık’ta dört yerleşkede eğitim öğretim vermektedir. Güvenli ortam, modern altyapısı ile eğitim modellerimize özel olarak tasarlanan bu yerleşkeler öğrencilerin akademik ve sosyal yaşamlarına göre inşa edilmiştir. Kantinler, kütüphane, laboratuvar ve atölyeler ve revirler, sportif faaliyetleri ile bir üniversite kampüsünde bulunması gereken tüm olanaklara sahiptir. Öğrenci kulüplerinin etkinlikleri, konferanslar, konserler, sergiler, söyleşiler ve diğer faaliyetler üniversitemizde zengin bir kültür, sanat ve eğlence atmosferi yaratmaktadır.

Üniversitemiz Beykoz’da, Mahmut Şevket Paşa Köyü’nde 80 dönümlük arazi üzerinde inşa edilmekte olan gelecekteki yerleşkesine taşınacak ve bir kampüs üniversitesi olarak hizmet vermeye devam edecektir. Çok sayıda mimari proje arasından seçilen yeşil kampüsümüz, eğitim-öğretim birimleri ve laboratuvarlar, sosyal-kültürel ve spor alanları ile kütüphane ve yurtlardan oluşacaktır.

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

“Eğitim hayata hazırlık değil, hayatın kendisidir” felsefesi doğrultusunda Beykoz Üniversitesinde öğrenciler tarafından oluşturulan 21 kulüp aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu kulüpler etkinlikleri ile üniversitemizde sosyal ve kültürel yaşamı renklendirmekte ve şekillendirmektedir. Yeni öğrencilerimizin katılımı ile kulüplerin sayısı sürekli artmaktadır.

Öğrenci Kulüplerimizin gerçekleştirdiği etkinlikler “Beykoz Events” sosyal medya hesaplarından tüm öğrenciler, akademik ve idari personel ile paylaşılır. İş hayatının da bir simülasyonu olan öğrenci kulüplerimiz sorumluluk alma, yeteneklerini geliştirmek, takım halinde çalışabilmek, sosyal ve kültürel gereksinimleri karşılamak üzere ders dışı etkinlikleri gerçekleştirmek amacıyla kulüplerde görev alırlar. Sen de istediğin kulübe üye olabilir ya da dilediğin bir kulübün kurulmasına öncülük edebilirsin!

SPOR ETKİNLİKLERİ

Sağlık, Kültür ve Spor Müdürlüğü, bünyesinde faaliyet gösteren üniversite takımlarımız ve öğrenci kulüplerimiz vasıtasıyla üniversite içerisinde öğrenciler, akademisyenler ve personeli kapsayan sportif müsabakalar organize eder. Üniversitelerarası ve bölgesel özel müsabakalara katılır. 2016-2017 Akademik yarıyılında futbol, salon futbolu, basketbol, voleybol, dragon bot, kick boks, snowboard ve güreş takımlarımız faaliyet göstermiştir. Kurmayı amaçladığımız takımlarımız ise eskrim, atletizm, yüzme, bilardo, atıcılık, satranç ve tenistir. Üniversite takımlarımız, üniversitelerarası düzenlenen resmi spor müsabakalarına katılır. Sen de bu takımlardan birine katılıp, kupa kazanma keyfini yaşayabilirsin.

Bu içerik 05/07/2017 tarihinde güncellenmiştir.