Kişiye Özel Eğitim ve Destek

Hızla gelişen ve değişen iş dünyası ve toplumsal ihtiyaçlar, tüm öğrencilerin öğrenme alanları dışında da kendilerini bireysel olarak geliştirmelerini bir zorunluluk hâline getirdi. Üniversitemiz, öğrencilerinin 21. yüzyıl yetkinlikleri olarak ifade edilen liderlik, girişimcilik, yenilikçilik, yazılı ve sözlü iletişim, sosyal sorumluluk, başkaları ile etkin ve verimli çalışma vb. yetkinlikleri kazanması için kişiye özel eğitim ve destek verir. Öğrencilerimizin geliştirmeye açık yetkinlikleri eğitim hayatlarının başında belirlenir, iyileştirilmesi gereken alanlar, “Yetkinlik Geliştirme” ve “Kişisel Gelişim” Programları ile desteklenir. Öğrencilerimize mezuniyetlerinde diplomaları ile birlikte yetkinlik düzeylerini gösteren “Yetkinlik Sertifikası” verilir.

Akademik Danışmanlık ve Başarı Takip Sistemleri ile de öğrencilerimizin desteklenmesi gereken dersleri belirlenir ve kişiye özel destekler sağlanır. Mezunlarımız, iş hayatlarında da üniversitemizce takip edilir ve destek gerektiğinde Kariyer Merkezimiz yanlarındadır. Yaşam Boyu Öğrenme Programları ile öğrencilerimiz, ihtiyaç duydukları alanlarda kendilerini geliştirip, sertifika sahibi olabilirler.

Yetkinlikler şöyle;

• Sorunları analiz edebilme ve çözebilme
  • Liderlik
  • Başkaları ile uyum içerisinde çalışabilme
  • Etik ve sosyal sorumluluk
  • Yazılı ve sözlü iletişim
  • Bilgiye ulaşma
  • Eleştirel düşünebilme
  • Sorumluluk alma ve bağımsız çalışabilme
  • Küresel bakış açısı geliştirme
  • Yaratıcı ve yenilikçi düşünce geliştirme
  • Girişimcilik
  • Yaşam boyu öğrenme ve kişisel gelişim
Bu içerik 27/03/2017 tarihinde güncellenmiştir.